3 keedetud merivähki ehk homaari (3x500 g)
3-4 sl majoneesi
1 väikese sidruni mahl
1 peenelt hakitud sellerivars
väike punt murulauku
näpuotsaga Cayenne'i pipart
6 pehmet hot dogi saia (brioche hot dog)
1-2 sl pehmet võid
Serveerimiseks:soolaga maitsestatud kartulikrõpse
Suru homaarid kokanoa seljaga või spetsiaalse homaaripurustajaga katki, aga nii, et koorikukillud katki ei lähe. Puhasta homaarid, koorikud viska minema.
Lõika homaariliha 2 cm tükkideks. Siis pane kaussi (kui teed seda varem, siis kata kinni ja hoia külmkapis).
Sega väikeses kausis majonees, sidrunimahl, varsseller, hakitud murulauk ja Cayenne. Maitsesta soola, pipra ja vajadusel veel sidrunimahlaga. Sega kaste homaaritükkide hulka.
Lõika kuklid peaaegu pooleks.
Sulata või pannil, siis prae kukleid, lõikepind vastu panni, 1-2 minutit või kuni kuklid on kuldsed.
Täida kuklid homaariseguga, siis puista peale veidi Cayenne'i ja veel murulauku.
Paku koos kartulikrõpsudega soovi korral.
Retsept siit.
Lobster roll
Klassikaline võileib USA kirdeosast merivähi ehk homaari, majoneesi ja varsselleriga.
Ideaalis kasuta hot dogi kukleid, mis on avatud pealt, mitte küljelt.