Lobster roll

Klassikaline võileib USA kirdeosast merivähi ehk homaari, majoneesi ja varsselleriga.
Ideaalis kasuta hot dogi kukleid, mis on avatud pealt, mitte küljelt.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 keedetud merivähki ehk homaari (3x500 g)

3-4 sl majoneesi

1 väikese sidruni mahl

1 peenelt hakitud sellerivars

väike punt murulauku

näpuotsaga Cayenne'i pipart

6 pehmet hot dogi saia (brioche hot dog)

1-2 sl pehmet võid

Serveerimiseks:

soolaga maitsestatud kartulikrõpse

Valmistamine

Suru homaarid kokanoa seljaga või spetsiaalse homaaripurustajaga katki, aga nii, et koorikukillud katki ei lähe. Puhasta homaarid, koorikud viska minema. 

Lõika homaariliha 2 cm tükkideks. Siis pane kaussi (kui teed seda varem, siis kata kinni ja hoia külmkapis).

Sega väikeses kausis majonees, sidrunimahl, varsseller, hakitud murulauk ja Cayenne. Maitsesta soola, pipra ja vajadusel veel sidrunimahlaga. Sega kaste homaaritükkide hulka. 

Lõika kuklid peaaegu pooleks. 

Sulata või pannil, siis prae kukleid, lõikepind vastu panni, 1-2 minutit või kuni kuklid on kuldsed. 

Täida kuklid homaariseguga, siis puista peale veidi Cayenne'i ja veel murulauku. 

Paku koos kartulikrõpsudega soovi korral. 

Nipid ja soovitused:

  • USAs New Englandi piirkonnas kasutatakse hot dogi kukleid, mis on küpsetatud tihedasti üksteise kõrval, nii et servad on pehmed. Need lõigatakse lahti pealt. New England–style hot dog buns, New England hot dog buns, top-loading hot dog buns, split-top rolls, top-sliced rolls, frankfurter rolls, frankfurt rolls.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR