Karamellikook hapukoorega

Kihiline suhkrusiirupiga immutatud kook hapukoorekreemiga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

2 dl suhkrut

1 dl keeva vett

500 g toasooja võid

0.5 tl soola

4 tk munakollast

700-800 g nisujahu

2 sl küpsetuspulbrit

Hapukoorekreem:

1 kg 20%list hapukoort

6 sl (kuhjaga) suhkrut

Valmistamine

Valmista esmalt suhkrusiirup:
Pane suhkur potti ja kuumuta, kuni suhkur on pruuniks karamelliks sulanud. Lisa keev vesi ja sega, nii et saad suhkrusiirupi. Lase jahtuda.
Valmista tainas:
Sega pehme või, sool, munad, küpsetuspulber ja 1/2 jahust. Lisa jahtunud siirup ja ülejäänud jahu. Jaga tainakogus kaheks ja suru 2 ahjuplaadile laiali. Küpseta 175kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni põhjad on kuldkollased.
Lase põhjadel jahtuda.
Hapukoorekreemi jaoks sega hapukoor ja suhkur.
Lõika koogipõhjadel servad ära (need jäävad pealepuistamiseks).
Määri ühele koogipõhjale hapukoort (täksi kahvliga augukesi, et kook mahlasem saaks). Pane peale teine koogipõhi ja kata uuesti hapukoorega. Peale pudista alleshoitud servatükid.

Pildi tegi LIILIA.
LISA KOMMENTAAR

Sigrit
postitatud 02.05.2010 13:32

väga hea kook!! soovitan kindlasti proovida:)

liilia
postitatud 10.11.2010 17:24

enne sööma aumist peaks vähemalt paar tundi seisma, siis on kergem lõigata ja maitsd ühtlustunud.

kadiv
postitatud 13.11.2010 02:23

Kas see kook on maitselt sarnane supermarketites müüdavale hapukoorekoogile ( Hagari toode oli vist, väike nelinurkne tükikene tavaliselt)

Birgit
postitatud 30.05.2011 21:26

Jällegi üks väga lihtsalt teostatav ja maitsev kook. Mina panin margariini.

ketter
postitatud 15.08.2012 10:26

kui palju siis jahu