600 g kreeke
180 g suhkrut
300 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl kirsiviina (kirsch)
Vanillikreem:2 suure muna kollast
25 g suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 dl piima
Serveerimiseks:mandliküpsiseid
Alusta vanillikreemist. Mikserda kausis munakollased, suhkur ja vanilliekstrakt tugevaks heledaks vahuks.
Kuumuta rõõsk koor ja piim paksupõhjalises potis keemiseni. Siis vispelda peene joana munakollasevahu hulka. Seejärel kalla uuesti potti ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb ja katab puulusika selja. Ära üle kuumuta!!!
Kalla kaussi, lase jahtuda, kata toidukilega ja siis pane vähemalt 4 tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi.
Pane kreegid potti, lisa suhkur ja kuumuta keskmisel tulel, kuni kreekidest mahl eraldub. Kata pott kaanega, lase umbes 20 minutit podiseda, kuni kreegid on pehmed.
Lase jahtuda, siis hõõru läbi sõela. Lase kreegipüreel jahtuda (hoia kaetult külmkapis).
Serveerimiseks mikserda vahukoor pehmetipuliseks vahuks. Sega juurde vanillikreem, kreegipüree ja kirsch. Serveeri koos mandliküpsistega.
Retsept siit.
Kreegivaht
Sobib sügisese õhtusöögi lõpetuseks.