Klassikaline Prantsuse šokolaadi-mousse koosneb munadest ja šokolaadist, rõõska koort pigem ei lisata. Siin on briti toidukirjutaja Elizabeth Davidi retsept.
Murra šokolaad tükkideks ja pane kaussi ning sulata vesivannis (ehk aseta kauss kergelt muliseva vee kohale ja kuumuta segades, kuni šokolaad on sulanud).
Eralda munavalged munakollastest.
Mikserda munavalged pehmetipuliseks vahuks, siis lisa suhkur ja mikserda veel mõned minutid.
Sega munakollased sulatatud šokolaadi hulka, siis klopi juurde kolmandik munavalgevahust.
Seejärel sega hästi õrnalt juurde ülejäänud šokolaad. Ära üle sega!
Jaota magustoidupokaalidesse ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.
Šokolaadivaht
Klassikaline Prantsuse šokolaadi-mousse koosneb munadest ja šokolaadist, rõõska koort pigem ei lisata. Siin on briti toidukirjutaja Elizabeth Davidi retsept.