3 muna
125 g tumedat šokolaadi (bittersweet, 70%))
10 g võid
125 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
3 sl suhkrut
Eralda munavalged munakollastest. Pane munavalged suurde kaussi ja munakollased väikesse kaussi.
Vispelda munakollased ühtlaseks.
Murra šokolaad tükkideks, sulata koos võiga vesivannis või mikrolaineahjus. Sega ühtlaseks, siis lase veidi jahtuda (35-40 C).
Vahusta rõõsk koor.
Vahusta munavalged suhkruga kohevaks ja tugevatipuliseks vahuks.
Sega munakollased õrnalt vahukoore hulka. Sega õrnalt juurde sulatatud šokolaad. Nüüd sega julgelt juurde 1/4 munavalgevahust, siis sega õrnalt juurde ülejäänud munavalgevaht.
Jaota segu väikestesse magustoidupokaalidesse ja pane vähemalt 6 tunniks, ideaalis järgmise päevani, külmkappi.
Serveerimisel kaunista vahukoore ja šokolaadilaastudega VÕI röstitud sibulahelvestega.
Hea klassikaline mousse-tüüpi šokolaadivaht. Peipsi kandis serveerisime seda ühel koolitusel koos röstitud sibulahelvestega, mis mujal olla uus trendikas kooslus. Tõesti harmoneerusid maitsed kenasti!
Šokolaadivaht (chocolate mousse)
Klassikaline šokolaadivaht. Pildil serveerisime seda röstitud sibulakrõpsudega.