Võis praetud ümarmudil karulaugudipiga

Ümarmudil (Neogobius melanostomus) on väike ahvenaliste seltsi mudillaste sugukonda kuuluv kala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g puhastatud ümarmudilaid

150 g rukkijahu

150 g nisujahu

100 g võid

mahedamaitselist õli

soola ja musta pipart

Dipikaste:

3 sl majoneesi

2 38% crème fraîche'i või hapukoort

20 g hakitud karulauku

sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta ümarmudilad. Selleks eemalda esmalt ümarmudilatelt pea ja sisikond (tee sisselõige n-ö kuklast, siis tuleb sisikond sama lõikega välja); seejärel kaabi soomused maha, Saba jäta kalale alles!

Pane nisu- ja rukkijahu taldrikusse, sega soola-pipraga. Kasta puhastatud kalad jahusegusse. 

Kuumuta pannil või ja veidi õli. Prae jahusegusse kastetud ümarmudilad võisegus mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. 

Lase köögipaberil taheneda. 

Dipikastme jaoks pese hakitud karulauk, majonees ja hapukoor omavahel, maitsesta soola-pipra ja sidrunimahlaga. 

Serveeri.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR