2.5 dl suhkrut
2 tl värskelt riivitud laimi koort ja
0.75 dl laimi mahla
6 dl keeva vett
2.5 dl väherasvast maitsestamata jogurtit
Sega suhkur, riivitud laimikoor ja pressitud mahl kuumakindlas kausis. Lisa keev vesi ja sega, kuni suhkur on sulanud.
Kata kaanega ja lase külmkapis jahtuda (seda võib teha eelmisel päeval).
Lisa laimisegule jogurt ja vahusta ühtlaseks.
Kalla segu jäätisemasinasse ja valmista vastavalt juhendile jäätis.
(Kui jäätisemasinat ei ole, siis vala segu madalasse metallvormi ja pane umbes 6 tunniks sügavkülma. Seejärel pane jäätunud segu köögikombaini ja peenesta ühtlaseks).
Serveeri jäätist kohe või pane tunniks-pooleteiseks sügavkülma.
Serveeri külmas hoitud magustoidupokaalides.
Retsept on USA ajakirjast EatingWell Magazine (Summer 2002, Susanne A. Davis, Key Lime Ice). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Pigem on tegu sorbeega kui jäätisega, sest jogurti kogus suhteliselt väike. Sügavkülmast võttes sulab suhteliselt kiiresti. Maitse poolest päris hea. Sobib kergeks magustoiduks.
Laimi-jogurtijäätis