Naerid riivsaia ja parmesaniga

Mõnusalt vahemereline naeriroog. Kasuta võimalikult noori ja väikeseid naereid.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg väiksemaid naereid

2 küüslauguküünt

1 dl (Panko) riivsaia

3 sl oliiviõli

0,5 sidrunit

väike punt peterselli

riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Koori naerid ja lõika 2 cm sektoriteks. Pane kergelt soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda 5 minutit, kuni naerisektorid on pehmed. Kurna hoolega, siis tõsta see kauss jääkuubikutega täidetud kaussi, et naerid edasi ei pehmeneks.

Pigista sidrunimahl naerisektoritele.

Haki küüslauk peeneks. Pane koos riivsaia ja 3 sl õliga pannile ja prae kergelt läbi. Tõsta pann tulelt, maitsesta soola-pipraga ja peenelt riivitud sidrunikoorega.

Haki petersellilehed, sega naerisektorite hulka. Sega hulka ka pool praetud riivsaiasegust.

Tõsta vaagnale, puista peale ülejäänud riivsaiapuru ning riivi peale parmesani.

Serveeri toasoojalt.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Kodu&Aed (märts 2023). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR