Kalasupp

Kiire lõunasöök kahele.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

1 purustatud küüslauguküüs

2 loorberilehte

0,25 tl safranit

227 g purk konservitud purustatud tomateid

5 dl kalapuljongit

100 g tükeldatud nahata Islandi turska või tilaapiat

200 g külmutatud mereannisegu (fruits de mer; ei ole vaja sulatada)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli potis, lisa sibul ja prae umbes 5 minutit, kuni sibul pehmeneb.

Lisa küüslauk, loorberilehed ja safran ning kuumuta 1 minut.

Sega juurde purustatud tomatid ja kalapuljong. Kuumuta keemiseni, siis lisa tükeldatud kala ja külmutatud mereannisegu. Keeda 5-10 minutit, kuni kala ja mereannid on küpsed. 

Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Eemalda loorberilehed. 

Serveerimisel puista supile peterselli. 

Joogisoovitus:

  • Mõni delikaatne rosee, nt marjamaitseline Kataloonia Torres Viña Sol Rosé

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR