Keedetud seajalad hernestega

Keedetud seajalad oli üks vastlapäeva põhitoite. Mõnel pool keedeti neid koos herneste või ubadega. Seajalgu söödi vastlapäeval, sellepärast, et selleks ajaks oli lihatünn tühjaks söödud ja põhjas olid alles ainult seajalad. Järgmisest päevast algas paast, kus enam liha ei söödud.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg kergelt soolatud seajalgu

5 dl kuivatatud herneid

vett

soola

Valmistamine

Nõrgalt soolased seajalad pane tervelt keeva vette, nii et need oleksid veega kaetud. Keeda, kuni seajalad on pehmed.

Puhastatud kuivatatud herned pese ja leota 6-8 tundi külmas vees. Pane keema leotusveega, keeda pehmeks (mitte aga pudruks) ja maitsesta soolaga.

Keedetud seajalad lõika pikuti pooleks ja anna lauale kuumalt koos hernestega. Peale vala keeduleem.

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR