4 tl maisitärklist
200 ml täispiima
1 suure muna kollane
0,25 tl peenikest meresoola
15 g pehmet toasooja võid
50 g peenikest suhkrut
Pane maisitärklis kaussi, vispelda jaokaupa juurde piim. Siis vispelda juurde munakollane.
Sulata või väikeses paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel. Siis sega juurde suhkur ning vispelda, kuni suhkur ja või on ühtlased ja värvuvad iirisekarva. Kui segu mulksuma hakkab, siis kalluta potti, et või-suhkrukaramell ühtlaselt kuumeneks. Värv peab muutuma sügavkuldseks, aga ära põhja kõrveta!
Tõsta pann tulelt ning vispelda juurde vahukoor. Ettevaatust, segu pritsib!
Siis kalla pool kuumast segust vispeldades piima-munasegu hulka ("tempereerimine"). Kui segu on ühtlane, siis kalla see tagasi potti ning sega spaatliga ühtlaseks. Pane tagasi tulele ning kuumuta segades umbes minut aega, kuni segu on ühtlane ja pakseneb.
Kalla magustoidupokaalidesse. Siis kata need toidukilega ning lase jahtuda (kui Sa kinni ei kata, võib magustoidu pinnale "nahk" tekkida).
Söö jahtunult. Soovi korral riivi peale veidi šokolaadi.
Retsept siit. (Nigella Lawson, At My Table, 2017)
Nigella karamellikreem
Briti toidukirjutaja Nigella Lawsoni magustoiduretsept. Veidi peenemat sorti karamellikissell.