Maritozzi-kuklid

Maritozzi on Roomast pärit kreemisaiakesed. Tainale annab maitset sidrunikoor, täidiseks rikkalik vahukoor.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

3 dl piima

0,5 tl soola

3 sl suhkrut

25 g värsket pärmi

1 sidruni peenelt riivitud koor

2 muna

550 g nisujahu

75 g võid

Määrimiseks:

muna

Täidis:

400 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

200 g paksemat vanillipudingit

Lisaks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Soojenda piim käesoojaks. Lisa sool, suhkur, riivitud sidrunikoor ja murendatud pärm. Sega ühtlaseks. Siis sega juurde munad ning vähehaaval nisujahu. Sõtku ühtlaseks tainaks, viimasena sega juurde sulatatud või. 

Lase tainal 30 minutit kerkida.

Siis vormi tainast 12 kena kuklid (vajadusel tee laud veidi jahuseks). Tõsta kuklid ahjuplaadile ja lase 15 minutit kerkida.

Määri kerkinud kuklid pealt tilga veega klopitud munaga. 

Küpseta 225-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 12 minutit. Lase täielikult jahtuda. 

Klopi vahukoor ja vanillipuding ühtlaseks. Pane pritskotti. 

Lõika kuklid pealt veidi diagonaalselt peaaegu pooleks. Siis pigista kreem kukli vahele, silu pealt ühtlaseks. 

Sõelu peale tuhksuhkrut. 

Nipid ja soovitused:

  • Sisselõike võib kuklile teha kas nt 45 või 60 kraadise nurga alt või siis 90-kraadise nurga alt ehk otse ülevalt. 
  • Täidiseks võib kasutada ka ainult vahukoort. 

Retsept siit ja siit.

LISA KOMMENTAAR