Soojenda piim käesoojaks. Lisa sool, suhkur, riivitud sidrunikoor ja murendatud pärm. Sega ühtlaseks. Siis sega juurde munad ning vähehaaval nisujahu. Sõtku ühtlaseks tainaks, viimasena sega juurde sulatatud või.
Lase tainal 30 minutit kerkida.
Siis vormi tainast 12 kena kuklid (vajadusel tee laud veidi jahuseks). Tõsta kuklid ahjuplaadile ja lase 15 minutit kerkida.
Määri kerkinud kuklid pealt tilga veega klopitud munaga.
Küpseta 225-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 12 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Klopi vahukoor ja vanillipuding ühtlaseks. Pane pritskotti.
Lõika kuklid pealt veidi diagonaalselt peaaegu pooleks. Siis pigista kreem kukli vahele, silu pealt ühtlaseks.
Sõelu peale tuhksuhkrut.
Nipid ja soovitused:
Sisselõike võib kuklile teha kas nt 45 või 60 kraadise nurga alt või siis 90-kraadise nurga alt ehk otse ülevalt.
Maritozzi-kuklid
Maritozzi on Roomast pärit kreemisaiakesed. Tainale annab maitset sidrunikoor, täidiseks rikkalik vahukoor.