Lõika kapsas 8 sektoriks (u 2,5 cm laiemast otsast), aga nii, et juureots kokku jääb.
Sega kausis parmesan, purustatud küüslauk, oliiviõli, riisiäädikas, sojakaste ja näpuotsatäis soola. Siis pintselda kapsalõigud mõlemalt poolt selle seguga.
Aseta ahjuplaadile ja küpseta ahjus umbes 20 minutit, kuni kapsasektori servad on kenasti kuldpruunid. Pööra ringi ja küpseta veel 10 minutit.
Kaunista tšillihelvestega, soovi korral puista peale veel parmesani.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
Laagerdunud parmesan on laktoosivaba.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ahjukapsas parmesaniga
Sobib lisandiks nt kanale või steigile, aga ka omaette roaks.