Ahjukapsas parmesaniga

Sobib lisandiks nt kanale või steigile, aga ka omaette roaks.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0,5 suurt valget kapsast või punast kapsast

6 sl riivitud parmesani juustu + veel serveerimiseks

4 küüslauguküünt

3 sl külmpressitud oliiviõli

3 sl riisiäädikat

1 sl sojakastet

0,25 tl tšillihelbeid soovi korral

soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 210°C.

Lõika kapsas 8 sektoriks (u 2,5 cm laiemast otsast), aga nii, et juureots kokku jääb.

Sega kausis parmesan, purustatud küüslauk, oliiviõli, riisiäädikas, sojakaste ja näpuotsatäis soola. Siis pintselda kapsalõigud mõlemalt poolt selle seguga. 

Aseta ahjuplaadile ja küpseta ahjus umbes 20 minutit, kuni kapsasektori servad on kenasti kuldpruunid. Pööra ringi ja küpseta veel 10 minutit. 

Kaunista tšillihelvestega, soovi korral puista peale veel parmesani.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
  • Laagerdunud parmesan on laktoosivaba.

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 09.03.2023 10:59

Väga maitsev! Kasutasin värsket, natuke väiksemat kapsapead ja lõikasin terve pea kaheksaks.Kindlasti teen teinekordki.