280 g Graham-crackers või Digestive-küpsiseid
80 g suhkrut
0,25 tl jahvatatud kardemoni
korralik näputäis soola
125 g sulatatud võid
Kate:1,8 dl külma vett
100 g suhkrut
2 sl + 0,25 tl želatiinipulbrit
1,2 dl külma 35% rõõska koort ehk vahukoort
115 g toorjuustu
850 g Alfonso mango püreed
näpuotsaga meresoola
Peenesta küpsised, sega kausis suhkru, kardemoni ja soolaga. Lisa sulavõi ja sega ühtlaseks.
Jaota purusegu kahe 22 cm pirukavormi sisse, suru tugevasti vastu põhja ja külgi. Suru tugevasti, siis kook pärast ei pudise! Pane mõlemad põhjad 15 minutiks sügavkülma.
Kuumuta ahi 165 kraadini. Siis pane pirukad otse sügavkülmast ahju ning küpseta umbes 12-15 minutit, kuni pirukapõhjad on kuldpruunid. Võta välja ja lase metallrestil täielikult jahtuda.
Pane 1,8 dl külma vett suurde kaussi. Sega väikeses kausis 4 sl suhkrut želatiinipulbriga, siis puista see vette ja lase mõned minutid paisuda.
Samal ajal vahusta rõõsk koor ja ülejäänud 4 sl suhkrut keskmise tugevusega vahuks.
Sega väikeses potis keskmisel kuumusel 2,5 dl mangopüreed kuni ca 70 kraadini. Kalla see želatiinisegule ja vispelda ühtlaseks. (Želatiin peaks lahustuma). Vispelda juurde ülejäänud mangopüree.
Hõõru toorjuust kausis ühtlaseks, siis lisa see koos näpuotsatäie soolaga mangoüpüreele. Võta saumikser ja surista veel läbi, et saaksid täiesti ühtlase mangokreemi.
Sega vähehaaval juurde vahukoor, aga jäta segu siiruviiruliseks.
Kalla kahele eelküpsetatud koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks. Pane 5 tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi.
Serveeri jahutatult.
Retsept siit.
Mangokook
Ühe USAs elava India päritolu pere tänupühade kook, mis 2022. a novembris, tänupühade ajal, internetis laineid lõi.