Juurselleripüree seente ja leivapuruga

Juurseller on meie toidulaual väga tagasihoidlikult esindatud, aga väärib kindlasti suuremat tähelepanu. Siin on üks põnev eelroog, mis sobib hästi meie pidulauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

u 500 kaaluv juurseller

2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort

1 sibul

50 g võid

200 g metsaseeni - nt

kukeseeni ja/ või timpnarmikuid

2 viilu rukkileiba

soola ja musta pipart

pruunistatud või sulavõid võid või oliivi- või tudraõli

Valmistamine

Koori juurseller, lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Pane madalasse ahjuvormi, kalla peale rõõsk koor. Küpseta 185-kraadises ahjus, kuni juurselleriviilud on pehmed. 

Pane juurseller ja veidi rõõska koort köögikombaini ja püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. 

Haki sibul peeneks, pruunista võis. Lisa puhastatud seened ja prae läbi. 

Murenda rukkileivaviilud ahjuplaadile ning küpseta 125-kraadises ahjus, kuni leib on krõbed. 

Tõsta juursellerikreem taldrikule, peale praetud seened ja krõbe rukkileivapuru. Nirista peale head õli või veidi sulatatud või pruunistatud võid.

Kaunista soovi korral maitserohelisega. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR