u 500 kaaluv juurseller
2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
1 sibul
50 g võid
200 g metsaseeni - nt
kukeseeni ja/ või timpnarmikuid
2 viilu rukkileiba
soola ja musta pipart
pruunistatud või sulavõid võid või oliivi- või tudraõli
Koori juurseller, lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Pane madalasse ahjuvormi, kalla peale rõõsk koor. Küpseta 185-kraadises ahjus, kuni juurselleriviilud on pehmed.
Pane juurseller ja veidi rõõska koort köögikombaini ja püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga.
Haki sibul peeneks, pruunista võis. Lisa puhastatud seened ja prae läbi.
Murenda rukkileivaviilud ahjuplaadile ning küpseta 125-kraadises ahjus, kuni leib on krõbed.
Tõsta juursellerikreem taldrikule, peale praetud seened ja krõbe rukkileivapuru. Nirista peale head õli või veidi sulatatud või pruunistatud võid.
Kaunista soovi korral maitserohelisega.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Juurselleripüree seente ja leivapuruga
Juurseller on meie toidulaual väga tagasihoidlikult esindatud, aga väärib kindlasti suuremat tähelepanu. Siin on üks põnev eelroog, mis sobib hästi meie pidulauale.