Pese juurseller hoolega, siis lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Aseta ahjuplaadile, jaota peale võitükikesed ja maitsesta soola-pipraga. Rösti 225-kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit, poole küpsetamise peal pööra juurselleriviilud ümber ja maitsesta soola-pipraga ka teiselt poolt.
Majoneesi jaoks vispelda munakollane ja veiniäädikas purgis ühtlaseks, siis vispelda tilkhaaval juurde rapsiõli, kuni saad paksu majoneesi. Sega juurde hakitud röstitud sarapuupähklid, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta küpsetatud juurselleriviilud vaagnale. Peale tõsta pähklimajoneesi, riivitud parmesani, poolitatud pehmed munad ja hakitud salatkress. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Ahjuseller pähklimajoneesi ja munaga
Ahjus küpsetatud juurselleriviilud poolpehme muna ja sarapuupähklimajoneesiga.