Ahjuseller pähklimajoneesi ja munaga

Ahjus küpsetatud juurselleriviilud poolpehme muna ja sarapuupähklimajoneesiga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 juurseller

50 g võid

soola ja musta pipart

Majonees:

1 munakollane

1 sl valgeveiniäädikat

1 dl mahedamaitselist rapsiõli

0,5 dl peeneks hakitud röstitud sarapuupähkleid

soola ja musta pipart

Lisaks:

0,5 dl riivitud parmesani juustu

3 pehmeks keedetud muna (u 5 minutit)

karbitäis salatkressi

Valmistamine

Kuumuta ahi 225 kraadini. 

Pese juurseller hoolega, siis lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Aseta ahjuplaadile, jaota peale võitükikesed ja maitsesta soola-pipraga. Rösti 225-kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit, poole küpsetamise peal pööra juurselleriviilud ümber ja maitsesta soola-pipraga ka teiselt poolt. 

Majoneesi jaoks vispelda munakollane ja veiniäädikas purgis ühtlaseks, siis vispelda tilkhaaval juurde rapsiõli, kuni saad paksu majoneesi. Sega juurde hakitud röstitud sarapuupähklid, maitsesta soola-pipraga.

Tõsta küpsetatud juurselleriviilud vaagnale. Peale tõsta pähklimajoneesi, riivitud parmesani, poolitatud pehmed munad ja hakitud salatkress. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR