Muraka-pavlova

Kui kasutad valmis beseekorvikesi, valmib dessert minutitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseepõhjad:

4 suuremat beseeküpsist VÕI

2 munavalget

1 dl suhkrut

tilk 12% äädikat

Murakamoos:

225 g murakaid

0,5 dl suhkrut

Vahukoor:

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 sl Amaretto mandlilikööri

Kaunistuseks:

soovi korral hakitud mandleid

Valmistamine

Kui küpsetad beseekorvikesed ise, siis kuumuta ahi 100°C. Vahusta munavalged, suhkur ja äädikatilk tugevaks kohevaks vahuks (5-7 minutit elektrimikseriga).  

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile neli beseekorvikest ning küpseta neid 100-kraadises ahjus tund aega. Lase jahtuda. 

Murakakatte jaoks sega kausis murakad ja suhkur. Lase toasoojas tõmmata, aeg-ajalt segades, kuni suhkur on sulanud. 

Vahusta rõõsk koor Amaretto likööriga kohevaks pehmeks vahuks. 

Tõsta igale beseekorvikesele Amaretto-vahukoort, siis paar lusikatäit murakakompotti ja soovi korral puista peale veidi hakitud mandleid. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR