Murakaparfee

Parfee ehk pooljäätist meie rabades kasvavatest imelistest marjadest.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Murakamoos:

250 g külmutatud või 300 g värskeid murakaid

1 dl suhkrut

Parfee:

1 muna + 1 munakollane

1 dl suhkrut

1 dl murakasegu (vt ülal)

3 sl murakalikööri

3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud murakaid, siis sulata marjad. Valmista "mylta" ehk sega murakad ja suhkur kausis omavahel, soovi korral lisa ka törts murakalikööri ja jäta seisma. Sega aeg-ajalt, kuni suhkur on sulanud. 

Vahusta teises kausis muna ja munakollane koos 1 dl suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Klopi juurde 1 dl murakasegu ja 3 sl murakalikööri. (Ülejäänud murakasegu jäta serveerimiseks).

Vahusta rõõsk koor suures kausis, siis sega muna-murakasegu hulka. 

Jaota murakaparfeesegu 6 portsjonvormi sisse või ühe suurema (silikoonist) vormi sisse. Pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma.

Tõsta murakaparfeed 15 minutit enne serveerimist tavalisse külmkappi, et need veidi pehmeneks. 

Serveerimiseks kummuta parfeed serveerimisalustele (vajadusel kasta vorm väljast korra kuuma vee sisse). Kõrvale paku ülejäänud suhkruga segatud murakaid. Kaunista näiteks mündi- või melissilehtedega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR