Pidulik gratään

Efektse välimusega köögiviljavorm pühadelauale.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 väiksemat maguskartulit e. bataati

2-3 väiksemat (piklikku) peeti

2-3 suuremat pastinaaki

1 sl võid

1 küüslauguküüs

värsket tüümiani

100 g riivitud parmesani juustu

200 ml vahukoort või kohvikoort

50 g riivitud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Viiluta juurviljad õhukesteks ratasteks. Kõige lihtsam on seda teha mandoliiniga.

Tõsta iga juurvili eraldi kausikesse. Vala igasse kaussi natuke koort, puista peale riivitud parmesani ja tüümiani. Maitsesta julgelt soola, pipraga. Sega korralikult läbi.

Määri ahjuvorm võiga. Puista vormi põhja natuke parmesani ja hakitud küüslauk. Vala ülejäänud koor ahjuvormi põhjale. Lao juurviljad tihedalt ridadesse. Puista peale ülejäänud parmesan.

Kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni juurviljad on pehmed.

Eemalda foolium, puista vormile juustu ja küpseta veel kuni juust on sulanud ja vorm pealt kuldne.

Võta vorm ahjust välja, puista üle värske tüümianiga.

Idee siit, retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Annely Roosi
postitatud 23.12.2022 14:49

Nii vahva!

Riste Lilleorg
postitatud 23.12.2022 15:20

Appike, kui kaunis!

Meriliis
postitatud 26.12.2022 10:29

Nii ilus näeb välja, et pidin kohe järele proovima. Väga maitsev, üllatusena sõid ka need pereliikmed, kes muidu köögivilja ei armasta.