2-3 väiksemat maguskartulit e. bataati
2-3 väiksemat (piklikku) peeti
2-3 suuremat pastinaaki
1 sl võid
värsket tüümiani
100 g riivitud parmesani juustu
200 ml vahukoort või kohvikoort
50 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
Viiluta juurviljad õhukesteks ratasteks. Kõige lihtsam on seda teha mandoliiniga.
Tõsta iga juurvili eraldi kausikesse. Vala igasse kaussi natuke koort, puista peale riivitud parmesani ja tüümiani. Maitsesta julgelt soola, pipraga. Sega korralikult läbi.
Määri ahjuvorm võiga. Puista vormi põhja natuke parmesani ja hakitud küüslauk. Vala ülejäänud koor ahjuvormi põhjale. Lao juurviljad tihedalt ridadesse. Puista peale ülejäänud parmesan.
Kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni juurviljad on pehmed.
Eemalda foolium, puista vormile juustu ja küpseta veel kuni juust on sulanud ja vorm pealt kuldne.
Võta vorm ahjust välja, puista üle värske tüümianiga.
Idee siit, retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Pidulik gratään
Efektse välimusega köögiviljavorm pühadelauale.