Pane juust ahjunõusse. Lõika noa otsaga juustu pealispinnale ruudud. Ära ääri katki lõika, muidu hakkab juust juba ahjus välja voolama. Küpseta 180-kraadi juures 15-20 minutit kuni juust on seest sulanud.
Tõsta küpsenud juustule viigimarjamoos, kuivatatud jõhvikad ja röstitud pähklid. Puista üle maitserohelisega.
Serveeri krõbesaia, kreekerite või näkileivaga.
Nipid ja soovitused:
Kõige mugavam on Brie juustu serveerida samast ahjunõust, milles see küpseb.Pehmet juustu on ebamugav hiljem ümber tõsta.
Kasuta kvaliteetseid kuivatatud jõhvikaid.
Viigimarjamoosi asemel võid kasutada lihtsalt vedelat mett.
Proovi ka jõhvikamoos + vedel mesi + röstitud pähklid kombinatsiooni
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Küpsetatud Brie juust
Tore eelroog pühadeperioodiks.