Küpsetatud Brie juust

Tore eelroog pühadeperioodiks.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 Brie või Camembert valgehallitusjuust (120-150 g)

peotäis kuivatatud jõhvikaid

2-3 sl viigimarjamoosi

peotäis röstitud pekani- või kreeka pähkleid

värsket tüümiani või rosmariini

Serveerimiseks:

röstitud pikka saia või kreekereid või näkileiba

Valmistamine

Pane juust ahjunõusse. Lõika noa otsaga juustu pealispinnale ruudud. Ära ääri katki lõika, muidu hakkab juust juba ahjus välja voolama. Küpseta 180-kraadi juures 15-20 minutit kuni juust on seest sulanud.

Tõsta küpsenud juustule viigimarjamoos, kuivatatud jõhvikad ja röstitud pähklid. Puista üle maitserohelisega.

Serveeri krõbesaia, kreekerite või näkileivaga.

Nipid ja soovitused:

  • Kõige mugavam on Brie juustu serveerida samast ahjunõust, milles see küpseb.Pehmet juustu on ebamugav hiljem ümber tõsta.
  • Kasuta kvaliteetseid kuivatatud jõhvikaid.
  • Viigimarjamoosi asemel võid kasutada lihtsalt vedelat mett.
  • Proovi ka jõhvikamoos + vedel mesi + röstitud pähklid kombinatsiooni

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Biolife.ee
postitatud 24.12.2022 21:08

Väga isuäratav!