500 g (pärmi-)lehttainast
pehmeid iiriseid
määrimiseks muna
Kaunistamiseks:tuhksuhkrut ja sulašokolaadi
Rulli tainas õhemaks. Arvesta umbes välja, mitu pirukat poolele tainale mahub ning kus on pirukate keskkoht. Pane iga piruka keskele pool ruutu šokolaadi ja iiriskomm. Tõsta teine pool tainast peale ja suru tainas ettevaatlikult ümber täidise.
Lõika pirukad tähe- või lumehelbekujulise piparkoogivormiga välja ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks. Nirista valmis pirukatele sulašokolaadi ja puista üle tuhksuhkruga. Serveeri soojalt!
Tainajääkidest küpseta näiteks kaneeliküpsiseid. Selleks suru ülejäägid kokku ja rulli uuesti lahti. Puista peale kaneeli ja suhkrut ning keera tainas tihedalt rulli. Lõika rullist õhukesed kettad ja küpseta.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, kes leidis idee Instagramist.
Järjekordne tõestus, et kõik geniaalne on imelihtne!
Mida Te lehttaigna ülejääkidega tegite?
Mina surun ülejäägid tavaliselt kokku ja rullin uuesti lahti. Puistan peale kaneeli ja suhkrut, rullin tihedasti kokku, lõikan otsast viilud ja küpsetan pisikesed küpsised
Lehttainapirukad šokolaadi-iirise täidisega