Lehttainapirukad šokolaadi-iirise täidisega

Kogus
10-12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g (pärmi-)lehttainast

šokolaadi

pehmeid iiriseid

määrimiseks muna

Kaunistamiseks:

tuhksuhkrut ja sulašokolaadi

Valmistamine

Rulli tainas õhemaks. Arvesta umbes välja, mitu pirukat poolele tainale mahub ning kus on pirukate keskkoht. Pane iga piruka keskele pool ruutu šokolaadi ja iiriskomm. Tõsta teine pool tainast peale ja suru tainas ettevaatlikult ümber täidise.

Lõika pirukad tähe- või lumehelbekujulise piparkoogivormiga välja ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks. Nirista valmis pirukatele sulašokolaadi ja puista üle tuhksuhkruga. Serveeri soojalt!

Nipid ja soovitused:

Tainajääkidest küpseta näiteks kaneeliküpsiseid. Selleks suru ülejäägid kokku ja rulli uuesti lahti. Puista peale kaneeli ja suhkrut ning keera tainas tihedalt rulli. Lõika rullist õhukesed kettad ja küpseta.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, kes leidis idee Instagramist

LISA KOMMENTAAR

Katrin Mägi
postitatud 17.12.2022 10:29

Järjekordne tõestus, et kõik geniaalne on imelihtne!

iamhere_olensiin
postitatud 19.12.2022 09:51

Mida Te lehttaigna ülejääkidega tegite?

Kaare
postitatud 07.12.2023 09:22

Mina surun ülejäägid tavaliselt kokku ja rullin uuesti lahti. Puistan peale kaneeli ja suhkrut, rullin tihedasti kokku, lõikan otsast viilud ja küpsetan pisikesed küpsised