Lõika kapsas 2 cm paksusteks viiludeks. Ära eemalda vart, muidu lagunevad kapsaviilud laiali.
Pintselda mõlemalt poolt oliiviõliga ja aseta (küpsetupaberiga kaetud) ahjuplaadile. Rösti kapsaviile 180-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kui pool küpsemise aega on möödas, keera viilud ümber. Kui kapsas hakkab vahepeal liigselt pruunistuma, kata ahjuplaat fooliumiga.
Rösti sarapuupähklid kuival kuumal pannil. Lase jahtuda. Eemalda pähklitelt kestad hõõrudes neid köögiräti või sõrmede vahel. Haki pähklid kergelt. Pane kaussi koos hakitud tšilli (seemned eemaldatud), hakitud mündi, sidrunikoore- ja mahla ning meega. Sega läbi.
Nirista kaste röstitud kapsaviiludele.
Nipid ja soovitused:
Veganliku versiooni jaoks kasuta kastme tegemisel vahtrasiirupit ja mitte mett.
Röstitud punane kapsas
Värvikirev köögiviljalisand - röstitud punase kapsa "steigid" - sobivad hästi pühadelauale.