Röstitud punane kapsas

Värvikirev köögiviljalisand - röstitud punase kapsa "steigid" - sobivad hästi pühadelauale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 punane kapsas

oliiviõli

peotäis puhastatud sarapuupähkleid

1 punane tšilli

1 väikese sidruni mahl ja riivitud koor

1 sl mett või vahtrasiirupit

hakitud värsket münti

Valmistamine

Lõika kapsas 2 cm paksusteks viiludeks. Ära eemalda vart, muidu lagunevad kapsaviilud laiali.

Pintselda mõlemalt poolt oliiviõliga ja aseta (küpsetupaberiga kaetud) ahjuplaadile. Rösti kapsaviile 180-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kui pool küpsemise aega on möödas, keera viilud ümber. Kui kapsas hakkab vahepeal liigselt pruunistuma, kata ahjuplaat fooliumiga.

Rösti sarapuupähklid kuival kuumal pannil. Lase jahtuda. Eemalda pähklitelt kestad hõõrudes neid köögiräti või sõrmede vahel. Haki pähklid kergelt. Pane kaussi koos hakitud tšilli (seemned eemaldatud), hakitud mündi, sidrunikoore- ja mahla ning meega. Sega läbi.

Nirista kaste röstitud kapsaviiludele.

Nipid ja soovitused:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, inspiratsioon siit.

LISA KOMMENTAAR

juurest_ladvani
postitatud 08.12.2022 07:30

Röstitud kapsas on üldse super hea! Kindlasti tuleb need punase kapsa steigid ka ära proovida.