200 g piimašokolaadi (u 37% kakaosisaldusega)
0,75 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
0,5 g safranit
0,5 apelsini riivitud koor
25 g võid
100 g tumedat šokolaadi
Haki šokolaad.
Kuumuta potis rõõsk koor ja safran peaaegu keemiseni, siis tõsta tulelt. Lase veidi tõmmata, siis kalla hakitud šokolaadi peale ja sega, kuni šokolaad on sulanud.
Pese apelsin hoolega, kuivata ja siis riivi koore oranž osa peene riiviga. Lisa šokolaadisegu hulka. Sega juurde hakitud või.
Pane segu 2-3 tunniks külmkappi tahenema.
Siis võta šokolaadimass külmkapist välja ning võta teelusika abil väikesed portsud, veereta need pallikesteks. Pane uuesti külmkappi tahenema.
Sulata tume šokolaad vesivannis (ehk kausis, mis on pandud kergelt vuliseva kuuma vee kohale).
Kasta šokolaadipallikesed kahvli abil sulašokolaadi sisse, siis tõsta köögipaberile ja/või jahedasse tahenema.
Retsept siit.
Safranipallikesed
Sobivad hästi pühadelauale.