Salsa Verde

Serveeri hautatud või röstitud kana kõrvale või grillitud aedviljade või grillitud itaaliapäraste vorstikeste kõrvale. Sobib ka grillitud tuunikalafilee või munasalatite juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

suur peotäis siledalehelist peterselli

20 g värsket basiilikut või värsket münti

30 g tahket murendatud saia

2 sl punast veiniäädikat

1 küüslauguküüs

2 hakitud anšoovisefileed

2 sl loputatud soolatud kappareid

1.2 dl külmpressitud oliiviõli

purustatud musta pipart

Valmistamine

Pese peterselli-, basiiliku- ja mündilehed, kuivata köögipaberiga. Haki jämedalt. 

Sega köögikombainis saiapuru ja veiniäädikas, lisa ürdid ja peenesta, kuni saad jämeda pasta. Lisa küüslauk, anšoovised ja 1/2 kapparitest ning peenesta ka need.

Lisa vähehaaval oliiviõli, aga ära liialt püresta. Kontrolli maitset, maitsesta pipraga ja lisa ülejäänud kapparid.

Hoia serveerimiseni külmas. Säilib kuni 24 tundi.

Jill Dupleixi retsept, pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR