suur peotäis siledalehelist peterselli
20 g värsket basiilikut või värsket münti
30 g tahket murendatud saia
2 sl punast veiniäädikat
2 hakitud anšoovisefileed
2 sl loputatud soolatud kappareid
1.2 dl külmpressitud oliiviõli
purustatud musta pipart
Pese peterselli-, basiiliku- ja mündilehed, kuivata köögipaberiga. Haki jämedalt.
Sega köögikombainis saiapuru ja veiniäädikas, lisa ürdid ja peenesta, kuni saad jämeda pasta. Lisa küüslauk, anšoovised ja 1/2 kapparitest ning peenesta ka need.
Lisa vähehaaval oliiviõli, aga ära liialt püresta. Kontrolli maitset, maitsesta pipraga ja lisa ülejäänud kapparid.
Hoia serveerimiseni külmas. Säilib kuni 24 tundi.
Jill Dupleixi retsept, pildi tegi Ilse.
Salsa Verde
Serveeri hautatud või röstitud kana kõrvale või grillitud aedviljade või grillitud itaaliapäraste vorstikeste kõrvale. Sobib ka grillitud tuunikalafilee või munasalatite juurde.