Pasta alla puttanesca

Üks klassikalistest moodsatest itaalia pastakastmetest, mis tõlkes tähendab "prostituudi kastet". Tomatipõhine kaste "sugo alla puttanesca" sisaldab veel küüslauku, anšooviseid, kappareid ja oliive.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g spagette vm makarone

vett ja soola keetmiseks

Puttanesca kaste:

külmpressitud oliiviõli

1 küüslauguküüs (haki peeneks)

12 jämedalt hakitud anšoovisefileed

2-3 kuivatatud väikest punast peperoncino tšillikauna (pudista katki)

1 tl kuivatatud punet

800 g konservitud terveid tomateid (2x400 g purki; kurna ja tükelda tomatid)

2 peotäit suuri musti oliive (eemalda kivid)

1 peotäis soolatud kappareid (leota ja nõruta)

peotäis värsket hakitud basiilikut või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda makaronid* soolaga maitsestatud keevas vees al dente. Nõruta.
Samal ajal kuumuta küüslauku, tükeldatud anšoovisefileesid, tšillihelbeid ja punet väheses õlis, kuni küüslauk pehmeneb.

Lisa purustatud konservtomatid ja kuumuta keemiseni. Lisa oliivid ja kapparid ning kuumuta 4-5 minutit, kuni tomatikaste pakseneb.

Tõsta pott tulelt, lisa nõrutatud makaronid ning sega läbi.

Puista peale katkirebitud basiilikulehed või petersell, maitsesta ja nirista peale oliiviõli.

Loe veel:

Levinuim on spagettidega variant, ent ka linguine, bucatini jms pastatooted sobivad. Foto saatis kasutaja MANN.

LISA KOMMENTAAR

Meringue
postitatud 13.07.2012 01:40

Väga mõnusalt maitsekas kaste!

Kairit
postitatud 03.04.2013 13:51

Huvitav, kas see 800 g konservitud tomatit on mõeldud bruto- või netokaaluna?