400-500 g spagette vm makarone
vett ja soola keetmiseks
Puttanesca kaste:külmpressitud oliiviõli
1 küüslauguküüs (haki peeneks)
12 jämedalt hakitud anšoovisefileed
2-3 kuivatatud väikest punast peperoncino tšillikauna (pudista katki)
1 tl kuivatatud punet
800 g konservitud terveid tomateid (2x400 g purki; kurna ja tükelda tomatid)
2 peotäit suuri musti oliive (eemalda kivid)
1 peotäis soolatud kappareid (leota ja nõruta)
peotäis värsket hakitud basiilikut või peterselli
soola ja musta pipart
Keeda makaronid* soolaga maitsestatud keevas vees al dente. Nõruta.
Samal ajal kuumuta küüslauku, tükeldatud anšoovisefileesid, tšillihelbeid ja punet väheses õlis, kuni küüslauk pehmeneb.
Lisa purustatud konservtomatid ja kuumuta keemiseni. Lisa oliivid ja kapparid ning kuumuta 4-5 minutit, kuni tomatikaste pakseneb.
Tõsta pott tulelt, lisa nõrutatud makaronid ning sega läbi.
Puista peale katkirebitud basiilikulehed või petersell, maitsesta ja nirista peale oliiviõli.
Levinuim on spagettidega variant, ent ka linguine, bucatini jms pastatooted sobivad. Foto saatis kasutaja MANN.
Pasta alla puttanesca
Üks klassikalistest moodsatest itaalia pastakastmetest, mis tõlkes tähendab "prostituudi kastet". Tomatipõhine kaste "sugo alla puttanesca" sisaldab veel küüslauku, anšooviseid, kappareid ja oliive.