Gâteau invisible

Sellist naljakat nime kannab see õunakook seepärast, et õunaviilud on nii õhukesed, et kaovad sulavad justkui taina sisse ära. See vähemagus kook on Prantsuse päritolu, aga väga populaarne näiteks Jaapanis. Kogused on mõeldud tavalise keeksivormi jaoks. Vali õunad, millel on hea magushapu maitse.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg õunu

3 suurt muna

50 g suhkrut

2 sl sulatatud võid

100 ml piima

90 g e. 1,5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Valmistamine

Määri keeksivorm võiga, vooderda küpsetuspaberiga.

Klopi kausis munad ja suhkur mikseri abil heledaks kohevaks vahuks.

Sega sulatatud või ja piim, siis sega munavahu hulka.

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, siis sega ülejäänud taina hulka.

Koori õunad, eemalda südamikud. Lõika õunad hästi õhukesteks viiludeks, siis kasta õunaviilud taina hulka ja tõsta seejärel vormi - viitsimise korral säti õunaviilud kenade kihtidena. Kui tainast üle jääb, siis kalla see vormi kõige peale. Suru õunad kergelt kokku.

Küpseta 180-kraadises ahjus 45-55 minutit või kuni kook on läbi küpsenud.

Serveeri soojalt või lase jahtuda.

Soovi korral paku kõrvale karamellikastet, vahukoort või vanillijäätist.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liis
postitatud 01.11.2022 15:44

Kas 1 kg puhastatud v puhastamata õunu?

Pille
postitatud 03.11.2022 16:33

Tuleb võtta kilo õunu ja siis need ära puhastada. Me oletame, et inimene tuleb ise selle peale, et kui õunad on väga ussitanud või plekilised ja pool koorimisel kaotsi läheb, võib alguses veidi rohkem õunu võtta :)

Ehee
postitatud 19.09.2023 14:15

...siis,kui mitu grammipuhastatud õunatükke?

Elen Heidok
postitatud 18.09.2023 10:05

Väga põnev keeks, teeksin veel seda!

Maris V.
postitatud 20.09.2023 19:25

Olen paar korda teinud, väga maitsev!