1 kg õunu
3 suurt muna
50 g suhkrut
2 sl sulatatud võid
100 ml piima
90 g e. 1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Määri keeksivorm võiga, vooderda küpsetuspaberiga.
Klopi kausis munad ja suhkur mikseri abil heledaks kohevaks vahuks.
Sega sulatatud või ja piim, siis sega munavahu hulka.
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, siis sega ülejäänud taina hulka.
Koori õunad, eemalda südamikud. Lõika õunad hästi õhukesteks viiludeks, siis kasta õunaviilud taina hulka ja tõsta seejärel vormi - viitsimise korral säti õunaviilud kenade kihtidena. Kui tainast üle jääb, siis kalla see vormi kõige peale. Suru õunad kergelt kokku.
Küpseta 180-kraadises ahjus 45-55 minutit või kuni kook on läbi küpsenud.
Serveeri soojalt või lase jahtuda.
Soovi korral paku kõrvale karamellikastet, vahukoort või vanillijäätist.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kas 1 kg puhastatud v puhastamata õunu?
Tuleb võtta kilo õunu ja siis need ära puhastada. Me oletame, et inimene tuleb ise selle peale, et kui õunad on väga ussitanud või plekilised ja pool koorimisel kaotsi läheb, võib alguses veidi rohkem õunu võtta :)
...siis,kui mitu grammipuhastatud õunatükke?
Väga põnev keeks, teeksin veel seda!
Olen paar korda teinud, väga maitsev!
Gâteau invisible
Sellist naljakat nime kannab see õunakook seepärast, et õunaviilud on nii õhukesed, et kaovad sulavad justkui taina sisse ära. See vähemagus kook on Prantsuse päritolu, aga väga populaarne näiteks Jaapanis. Kogused on mõeldud tavalise keeksivormi jaoks. Vali õunad, millel on hea magushapu maitse.