Pomeli-mangodessert tapiokipärlitega

“Mango Pomelo Sago” on Hong Kongist pärit kaasaegne dessert, mille koostises on mango, pomel, saagotärklisepärlid, kookospiim ja tavaline piim. Saagotärklise asemel kasutatakse väljaspool Hong Kongi enamasti kassaava ehk jahumanioki tärklisest pisikesi pärleid, mida müüakse ka meie toidupoodides.

Eriti mõnus on see magustoit kuumal suvepäeval, aga maitsvaimad pomelid on meil müügil pigem talvisel ajal.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g külmutatud mangokuubikuid või 2 küpse mango viljaliha

100 ml magustamata suhkruta kondenspiima ja 100 ml vett või 200 ml vedelamat kookospiima

750 ml vett

125 ml väiksemaid saago- või tapiokipärleid

125 ml kookospiima

4 sl suhkrut

näpuotsaga soola

Kaunistuseks:

puhastatud pomelit

Valmistamine

Koori pomel, jaota sektoriteks ja eemalda kilejad membraanid. Murra pomel väiksemateks tükkideks, pane kõrvale.

Kuumuta väikeses potis vesi keemiseni. Lisa tapiokipärklid ja keeda tasasel tulel 10 minutit, Siis keera tuli kinni, kata pott kaanega ja lase 15 minutit tõmmata. Selle aja jooksul paisuvad tapiokipärlid ja muutuvad klaasjaks. Kalla sõelale, pese külma jooksva vee all liigne tärklis välja ja nõruta hoolega. Sega juurde kookospiim, maitsesta suhkru ja näpuotsatäie soolaga.

Püreesta mangod, kondenspiim ja vesi kannmikseris ühtlaseks ja kreemjaks mangopüreeks. (Kui mangod ei ole väga küpsed ja magusad, võid natuke suhkrut lisada).

Serveerimiseks on kaks varianti:

1) Sega mangopüree, tapiokipärlid ja kookospiim omavahel. Jaota pokaalidesse või magustoidukaussidesse.

2)  Pane mangopüree ja kookospiimaga segatud tapiokipärlid pokaali sisse kihiti.

Pane magustoit kuni kaheks tunniks külmkappi maitsestuma, aga seda võib ka kohe serveerida.

Enne serveerimist kaunista pomelitükkidega.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2022. a jaanuarinumbris. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR