Keedetud munad küüslaugupuljongiga

Sloveenia retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Küüslaugupuljong:

50 g võid

5-6 küüslauguküünt

1 l vett

purustatud valget pipart

0.5 tl majoraani

0.5 tl köömneid

1 köögiviljapuljongikuubik

Keedetud munad:

4 muna

0.25 dl veiniäädikat

1 tl soola

5 dl vett

30 g köögiviljapuljongipulbrit või köögiviljapuljongikuubikut

Valmistamine

Valmista esmalt küüslauguleem:

Kuumuta või kastrulis ja lisa purustatud küüslauguküüned. Kuumuta küüslauk kergelt läbi. Lisa vesi, puljongikuubik ja maitseained. Keeda leent tasasel tulel kuni 10 minutit

Keeda munad:

Pane vesi, äädikas, puljongipulber ja sool kastrulisse keema. Sule kastrul kaanega.

Klopi kanamunad ükshaaval kergelt vahtu ja lisa need ettevaatlikult keevasse äädikavette. Hauta tasasel tulel 3-5 minutit.

Tõsta keedetud munad taldrikule ja vala küüslauguleemega üle.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (märts 2003)

LISA KOMMENTAAR