1 kg punast kapsast
2 sl soolahelbeid
1 kg peeti (u 3 peeti)
2 sl kollaseid sinepiseemneid
1 sl köömneid
200 ml õunaäädikat
Lõika punane kapsas nn kapsariiviga õhukesteks viiludeks. Pane suurde kaussi, lisa sool. Masseeri-mudi kapsast umbes 2 minutit, kuni kapsas pehmenema hakkab ja vedelikku eraldab.
Lisa riivitud peet, sinepiseemned ja köömned, sega.
Lisa õunaäädikas ja rosmariin, sega.
Pane segu suurde steriliseeritud purki, kapsast korralikult kokku surudes, et õhuauke vahele ei jääks.
Aseta peale suur puhas marlitükk. Tõsta purk jahedasse ja pimedasse kohta järgmise päevani, et kapsas hapnema saaks hakata. Siis tõsta kapsas 2 päevaks toatemperatuurile.
Punane hapukapsas on valmis, kui pinnale hakkavad mullikesed tekkima. Eemalda marlitükk.
Hoia serveerimiseni külmkapis.
Retsept mugandatud siit (nt äädikat panime poole vähem). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Punane hapukapsas