Torta di mele ehk Firenze õunakook

Seda õunakooki "torta di mele" valmistatakse nii Firenze koduköökides kui ka kohvikutes, nii hommikusöögiks kui ka vahepalaks.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt hapukamat õuna

1 sidruni mahl ja riivitud koor

180 g suhkrut

125 g pehmet toasooja võid

3 muna

150 ml piima

300 g ehk 5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C.

Koori õun, lõika sektoriteks ja pane kaussi. Lisa sidrunimahl ja 2 sl suhkrut, lase tõmmata.

Mikserda 150 g suhkrut võiga heledaks ja kohevaks vahuks. Mikserda ükshaaval juurde munad ja jätka mikserdamist, kuni saad koheva heleda vahu. 

Sega juurde piim, riivitud sidrunikoor ja seejärel jahu+küpsetuspulber+sool. Sega juurde pooled õunaviiludeks (sh kaussi jäänud sidrunimahl). 

Tõsta tainas võitatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Laota ülejäänud õunaviilud kenasti koogi peale.

Küpseta 180-kraadises ahjus tund aega või kuni kook on pealt kenasti kuldpruun ja sõrmega katsudes vetrub.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR