Seda õunakooki "torta di mele" valmistatakse nii Firenze koduköökides kui ka kohvikutes, nii hommikusöögiks kui ka vahepalaks.
2 suurt hapukamat õuna
1 sidruni mahl ja riivitud koor
180 g suhkrut
125 g pehmet toasooja võid
3 muna
150 ml piima
300 g ehk 5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Kuumuta ahi 180°C.
Koori õun, lõika sektoriteks ja pane kaussi. Lisa sidrunimahl ja 2 sl suhkrut, lase tõmmata.
Mikserda 150 g suhkrut võiga heledaks ja kohevaks vahuks. Mikserda ükshaaval juurde munad ja jätka mikserdamist, kuni saad koheva heleda vahu.
Sega juurde piim, riivitud sidrunikoor ja seejärel jahu+küpsetuspulber+sool. Sega juurde pooled õunaviiludeks (sh kaussi jäänud sidrunimahl).
Tõsta tainas võitatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Laota ülejäänud õunaviilud kenasti koogi peale.
Küpseta 180-kraadises ahjus tund aega või kuni kook on pealt kenasti kuldpruun ja sõrmega katsudes vetrub.
Retsept siit. Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami kasutaja Vernanda.
Väga maitsev ka retsepti muutmata! tänan!
Selle aasta 1. päeval saatis kasutaja Vernanda sellise pildi:
Torta di mele ehk Firenze õunakook
Seda õunakooki "torta di mele" valmistatakse nii Firenze koduköökides kui ka kohvikutes, nii hommikusöögiks kui ka vahepalaks.