250 g nisujahu
175 g võid
60 g suhkrut
2 tk munakollast
Täidis:1 kg mustikaid
600 g suhkrut
0.5 dl jämedalt jahvatatud mandleid
0.5 dl konjakit
Juurde:vahustatud 35% rõõska koort või poolsulanud vanilli- jäätist
Hõõru suhkur ja munakollased pehme võiga läbi, lisa jahu.
Sega tainas ühtlaseks ja lase mõni tund külmkapis seista.
Näpi jahutatud tainas ümmarguse koogivormi põhjale ja servadesse. Torka kahvliga mõned õhuaugud sisse ja küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks.
Pane mustikad potiga tulele ja kuumuta koos suhkruga umbes 15 minutit.
Laota paks kiht saadud marjamoosi koogipõhjale.
Raputa peale mandlipuru.
Vahetult enne pakkumist niisuta kooki konjakiga.
Retsept ilmus ajalehes Postimees (Tädi Salme mustikakook). Pildi tegi VIKE.
Maitselt polnud vigagi, kuid: - suhkru kogus moosi jaoks oli minu arvates liiga suur, oleks tulnud ülimagus. - ma ei saa ka täpselt aru, miks peaks mustikaid üldse moosiks keetma selle koogi jaoks. OK, korra ahjus läbi kuumutada poleks paha, aga mul tuli moos ikka väga vedel, nii et koogi peale proovisin just paksema osa panna. Konjaki lisamine andis maitsele palju juurde, ilma oleks liiga magus olnud.
Mustikakook mandlite ja konjakiga
Juurde sobib pakkuda vahukoort või poolsulanud vaniljejäätist.