Seeneplaadipirukas

Tegemist on Knorr Fond ”du Chef” kasvisfondi ehk köögiviljapuljongikontsentraadi reklaamretseptiga, aga osav kokk tuletab siit ise midagi maitsvat :)

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

6 dl e. u 360 g nisujahu

0,5 topsi Knorr Fond ”du Chef” köögivilja-puljongikontsentraati

250 g võid

0,5 dl külma vett

Kate:

2 l värskeid metsaseeni - nt

harilikke kukeseeni ja/ või lehter-kukeseeni

puravikke ja/ või timpnarmikuid

1 sl võid

0,5 topsi Knorr Fond ”du Chef” köögivilja-puljongikontsentraati

150 g crème fraîche'i või hapukoort

1 muna

100 g fetajuustu

Peale:

0,5 punast sibulat

1 hapukam õun

100 g nn beebispinatit

Valmistamine

Põhja jaoks riivi külm või kaussi. Lisa pool topsi puljongikontsentraati ja näpu juurde jahu, kuni saad purusegu. Lisa külm vesi ja sega kiiresti ja liigselt sõtkumata ühtlaseks. Keera tainas toidukilesse ja lase külmkapis tund aega puhata. 

Puhasta seened, prae kuumal kuival pannil, kuni vedelik eraldub ja aurustub (u 10 minutit). Siis lisa pannile või ja prae seeni 5 minutit. 

Alanda kuumust, lisa pannile puljongikontsentraat ja hapukoor. Sega läbi, siis kalla kaussi ja lase jahtuda. Jahtunud segu hulka sega muna.

Kuumuta ahi 200C. Rulli tainas õhukeseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale seenesegu, siis murenda peale fetajuust. Küpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil 30-35 minutit või kuni pirukas on pealt kuldne ja põhi läbi küpsenud.

Lõika õun õhukesteks viiludeks, pane sidrunimahlaga segatud vette, et need ei pruunistuks. 

Koori punane sibul, lõika õhukesteks viiludeks. 

Võta valmis pirukas ahjust välja, puista peale sibulaviilud, õunaviilud ja spinatilehed. Serveeri kohe. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR