1,5 kg jahuseid kartuleid
50 g võid
3 sl hakitud värsket tüümiani
9 õhukest viilu Parma sinki
Koori kartulid, lõika tükkideks.
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa kartulid ja maitsesta soolaga. Keeda tasasel tulel kaane all umbes 20 minutit, kuni kartulid on täiesti pehmed.
Tõsta u 2 dl kartulikeeduvett kõrvale, siis kurna kartulid. Tambi kurnatud kartulid või, 2 dl kartulikeeduvee, tüümiani ja soolaga pudruks.
Tõsta u 3/4 dl suurused kartulipudruportsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rebi Parma-singi viilud pooleks, tõsta igale kartulipudrupätsile singiviil.
Gratineeri u 220°C juures (200°C pöördõhurežiimil) u 20 minutit, kuni singiviilud on kenasti kuldsed ja krõbedad.
Allikas: Arla.dk, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kartulipuder teki all
Põnev vaheldus tavalisele kartulipudrule.