Kartulipuder teki all

Põnev vaheldus tavalisele kartulipudrule.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg jahuseid kartuleid

50 g võid

3 sl hakitud värsket tüümiani

soola

9 õhukest viilu Parma sinki

Valmistamine

Koori kartulid, lõika tükkideks. 

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa kartulid ja maitsesta soolaga. Keeda tasasel tulel kaane all umbes 20 minutit, kuni kartulid on täiesti pehmed. 

Tõsta u 2 dl kartulikeeduvett kõrvale, siis kurna kartulid. Tambi kurnatud kartulid või, 2 dl kartulikeeduvee, tüümiani ja soolaga pudruks. 

Tõsta u 3/4 dl suurused kartulipudruportsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rebi Parma-singi viilud pooleks, tõsta igale kartulipudrupätsile singiviil. 

Gratineeri u 220°C juures (200°C pöördõhurežiimil) u 20 minutit, kuni singiviilud on kenasti kuldsed ja krõbedad.

Allikas: Arla.dk, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR