Vasikamaks sibulaga

Siia kõrvale sobib hästi kartulipuder või miks mitte hoopis pehme polenta ehk maisimannapuder.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 sl võid

2 suuremat punast sibulat

soola ja musta pipart

300 g vasika- või noorveisemaksa

1 sl veiniäädikat või õunaäädikat

1-2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Kuumuta 1 sl oliiviõli ja 1 sl võid väikesel pannil keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja hauta tasasel tulel 15-20 minutit või kuni sibulad on pehmed ja kergelt kuldsed. Maitsesta soola-pipraga.

Puhasta maks kelmetest, siis lõika umbes neljaks viiluks ja seejärel õhukesteks ribadeks. Maitseta maksaribad soola-pipraga.

Kuumuta praepannil ülejäänud oliiviõli tugeval kuumusel. Lisa maksaribad pannile, siis prae segades umbes 30-60 sekundit, nii et maksaribad oleksid pealt kuldpruunid, aga seest veel roosakad.

Lisa pannile praetud sibulad, maitsesta veini- või õunaäädikaga. Kuumuta kiiresti läbi, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.

Puista peale hakitud petersell ja serveeri.

Loe veel:

Retseptiidee siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR