2 sl oliiviõli
1 sl võid
2 suuremat punast sibulat
soola ja musta pipart
300 g vasika- või noorveisemaksa
1 sl veiniäädikat või õunaäädikat
1-2 sl hakitud värsket peterselli
Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Kuumuta 1 sl oliiviõli ja 1 sl võid väikesel pannil keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja hauta tasasel tulel 15-20 minutit või kuni sibulad on pehmed ja kergelt kuldsed. Maitsesta soola-pipraga.
Puhasta maks kelmetest, siis lõika umbes neljaks viiluks ja seejärel õhukesteks ribadeks. Maitseta maksaribad soola-pipraga.
Kuumuta praepannil ülejäänud oliiviõli tugeval kuumusel. Lisa maksaribad pannile, siis prae segades umbes 30-60 sekundit, nii et maksaribad oleksid pealt kuldpruunid, aga seest veel roosakad.
Lisa pannile praetud sibulad, maitsesta veini- või õunaäädikaga. Kuumuta kiiresti läbi, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
Puista peale hakitud petersell ja serveeri.
Retseptiidee siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vasikamaks sibulaga
Siia kõrvale sobib hästi kartulipuder või miks mitte hoopis pehme polenta ehk maisimannapuder.