Versunkener Apfelkuchen

Tainasse lisatud õunapüree teeb selle "Versunkener Apfelkuchen" ehk "uputatud õuntega koogi" eriti mahlaseks ja kohevaks.

Kogus
12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 suurt õuna

1 sl sidrunimahla

75 g võid

75 g õunapüreed

250 g nisujahu

4 muna

1 tl küpsetuspulbrit

120 g suhkrut

veidi vanilliekstrakti

tilk sidruniessentsi

näpuotsaga soola

Valmistamine

Koori õunad, lõika pooleks, eemalda südamik ja seejärel lõika õunad peaaegu viiludeks. Pane sidrunimahlaga segatud vette, et õunad ei pruunistuks.

Kuumuta ahi 180C (pöördõhuga ahi 160C).

Sega sulatatud või, õunapüree, jahu, küpsetuspulber, 100 g suhkrut, vanilliekstrakt, sidruniessents, sool ja munad ühtlaseks tainaks. 

Kalla tainas vormi, siis torka õunad tainasse, nii et need taina sisse "upuks". Puista peale ülejäänud suhkur.

Küpseta 45 minutit.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR