Tainasse lisatud õunapüree teeb selle "Versunkener Apfelkuchen" ehk "uputatud õuntega koogi" eriti mahlaseks ja kohevaks.
6 suurt õuna
1 sl sidrunimahla
75 g võid
75 g õunapüreed
250 g nisujahu
4 muna
1 tl küpsetuspulbrit
120 g suhkrut
veidi vanilliekstrakti
tilk sidruniessentsi
näpuotsaga soola
Koori õunad, lõika pooleks, eemalda südamik ja seejärel lõika õunad peaaegu viiludeks. Pane sidrunimahlaga segatud vette, et õunad ei pruunistuks.
Kuumuta ahi 180C (pöördõhuga ahi 160C).
Sega sulatatud või, õunapüree, jahu, küpsetuspulber, 100 g suhkrut, vanilliekstrakt, sidruniessents, sool ja munad ühtlaseks tainaks.
Kalla tainas vormi, siis torka õunad tainasse, nii et need taina sisse "upuks". Puista peale ülejäänud suhkur.
Küpseta 45 minutit.
Retsept siit.
Versunkener Apfelkuchen
Tainasse lisatud õunapüree teeb selle "Versunkener Apfelkuchen" ehk "uputatud õuntega koogi" eriti mahlaseks ja kohevaks.