Küpsetatud sibulamarmelaad

Väga põnev viis sibulamarmelaadi valmistamiseks. Kasuta võileibadel või lisandina jõululaual. Pildil on ahjusibulamoos crostini-ampsudel, millele on määritud ka kitsepiimast toorjuustu.

Kogus
purgitäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

8 punast sibulat (u 500 g)

100 g suhkrut

2 dl palsamiäädikat

0,5 dl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C (pöördõhuga 160C).

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane puhta ahjupoti sisse. 

Lisa potti suhkur, palsamiäädikas, maitsesta soola-pipraga. Sega läbi. 

Kata pott kaanega ja pane ahju 30-40 minutiks. Sega iga 10 minuti tagant, et sibulad küpseksid ühtlaselt. Umbes 30 minuti pärast eemalda potilt kaas ning jätka küpsetamist, kuni marmelaad on paksenenud. 

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR