Sardiini-rillette

"Sardiinid õlis" konservist tehtud mõnus saiamääre. Tõeline Lõuna-Prantsusmaa maitse, meenutab anchoïade-määret.

Kogus
300 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 kvaliteetset kalakonservi (a 135 g):

1 x sardiinid oliiviõlis ja 1 x sardiinid tšilliga oliiviõlis

40 g pehmet toasooja võid

1 riivitud küüslauguküüs

35 g peenelt hakitud musti oliive

1,5 sl peenelt hakitud peterselli

3 tüümianioksa lehekesed

sörts sidrunimahla

Valmistamine

Nõruta sardiinid, aga hoia tšilliga konservi oliiviõli alles. 

Tambi sardiinid kahvliga katki, sega või ja küüslauguga, kuni saad paksu püree. 

Lisa hakitud oliivid (ja tšilli), vajadusel lisa kurnatud õli, kuni saad parajalt paksu pasta, mida on hea röstsaiale määrida. 

Sega juurde hakitud petersell ja maitsesta sidrunimahlaga. Pane purki ja hoia külmkapis. 

Serveerimine:

  • Määri röstitud baguette-viiludele ja serveeri eelroana/suupistena
  • Kerge lõunasöök - määri röstsaiale, paku kõrvale redist ja kurki või röstitud kirsstomateid. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui tšilliga sardiinikonservi (sardines in chilli and olive oil) ei leia, siis võta 2 tavalist ja lisa koos oliividega 1 peenelt hakitud väike punane tšilli.
  • Määre ise on munavaba ja gluteenivaba. Soovi korral serveeri nt gluteenivabade kreekeritega.
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba võid.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.09.2022 09:52

Väga mõnus ja pikantne määre, olen juba 2 korda teinud.