2 kvaliteetset kalakonservi (a 135 g):
1 x sardiinid oliiviõlis ja 1 x sardiinid tšilliga oliiviõlis
40 g pehmet toasooja võid
1 riivitud küüslauguküüs
35 g peenelt hakitud musti oliive
1,5 sl peenelt hakitud peterselli
3 tüümianioksa lehekesed
sörts sidrunimahla
Nõruta sardiinid, aga hoia tšilliga konservi oliiviõli alles.
Tambi sardiinid kahvliga katki, sega või ja küüslauguga, kuni saad paksu püree.
Lisa hakitud oliivid (ja tšilli), vajadusel lisa kurnatud õli, kuni saad parajalt paksu pasta, mida on hea röstsaiale määrida.
Sega juurde hakitud petersell ja maitsesta sidrunimahlaga. Pane purki ja hoia külmkapis.
Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Sardiini-rillette
"Sardiinid õlis" konservist tehtud mõnus saiamääre. Tõeline Lõuna-Prantsusmaa maitse, meenutab anchoïade-määret.