Ahjusai Taleggio ja punasibulaga

Krõbe ahjusai Taleggio juustu ja karamelliseeritud punase sibulaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 viilu hapusaia

2 sl võid

250 g Taleggio juustu

0,5 sidrunit

6 tüümianioksa

Sibulalisand:

2 punast sibulat

2 sl võid

0,5 tl suhkrut

0,5 tl palsamiäädikat

Valmistamine

Kuumuta ahi 225°C.

Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Prae sibul võis keskmisel kuumusel kuldseks ja karamelliseks (u 10-15 minutit). Puista peale suhkur ja prae veel minut aega. Piserda peale balsamico ja prae veel 2-3 minutit. Tõsta kõrvale. 

Määri haputainasaia viilude võiga. Lõika Taleggio 0,5 cm paksusteks viiludeks, jaota saiaviiludele. 

Tõsta saiaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskel 5-10 minutit, kuni juust on sulanud ja kergelt kuldne. 

Pese sidrun sooja vee all. Riivi koor. 

Võta kuumad juustusaiad ahjust, tõsta peale praetud sibul, riivitud sidrunikoor ja tüümian. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR