4 (erinevat) väiksemat apelsini
1 sidrun
1 sl mett
3 sl oliiviõli
4 mägihõrnase e. Arktika paalia filee portsjontükki
2 sl peenelt hakitud murulauku
1 sl mahedamaitselist õli
soola ja musta pipart
Kuumuta ahju grillelement kuumaks, aseta rest 7,5 cm kaugusele.
"Fileeri apelsinid" (loe siit, kuidas seda teha), pane apelsinisegmendid kaussi. Kõik mahl hoia hoolega alles ja pane kaussi.
Pane 1 sl apelsinimahla kaussi, lisa mesi ja 1 sl oliiviõli. Vispelda ühtlaseks. Lisa kalafileed ja sega, siis lase vähemalt 5 minutit maitsestuda.
Pane 2 sl oliiviõli kaussi, kus on apelsinisegmendid. Lisa murulauk ja veidi soola. Sega, siis maitse, kas meenutab veidi vinegrettkastet.
Määri grillpann kergelt õliga, Võta kalafileetükid marinaadist, lase kuivemaks nõrguda, aga köögipaberiga patsutada pole vaja. Aseta kalafilee pannile, maitsesta soola-pipraga. Küpseta grillelemendi all 4-5 minutit.
Võta pann ahjust, tõsta kalad kohe pannile. Tõsta apelsinisalat peale.
Retsept siit.
Grillitud mägihõrnas sidunikastmega
Retseptis on arvestatud portsjontüki suuruseks 85-115 g sööja kohta.