Maasikatort Daimiga

Uhke suvine tort - Dajm-põhjal on maasikavahukiht, peqal šokolaadisse kastetud maasikad. Ideaalne suvisele pidulauale!

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g toasooja võid

2,5 dl suhkrut

1 sl siirupit

2 muna

1,5 dl nisujahu

1 dl kakaopulbrit

1,5 tl vanillisuhkrut

0,5 tl soola

4 hakitud Daim šokolaadi (à 28 g)

Täidis:

5 želatiinilehte

0,5 l värskeid maasikaid

3 munakollast

2 dl tuhksuhkrut

5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

Peale:

1 l ilusaid maasikaid

100 g meelepäraseid šokolaadinööpe

värskeid mündilehekesi

hakitud Daim šokolaadi

Valmistamine

Kuumuta ahi 175°C.

Mikserda põhja jaoks toasoe pehme või, suhkur ja suhkrusiirup kohevaks. Klopi ükshaaval juurde munad. 

Sega omavahel nisujahu, kakaopulber, vanillisuhkur, sool ja hakitud Daim, siis sega muna-võivahu hulka. 

Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta tainas vormi, silu ühtlaskes. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 20 minutit. 

Lase jahtuda. 

Täidise jaoks leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. 

Püreesta maasikad saumikseriga püreeks. Mikserda munakollased tuhksuhkruga kohevaks heledaks vahuks. Vahusta rõõsk koor.

Soojenda umbes 0,5 dl maasikapüreed väikeses potis. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega ühekaupa sooja maasikapüree hulka, kuni need lahustuvad. Sega juurde ülejäänud maasikapüree. 

Sega maasikapüree ettevaatlikult munakollasevahu hulka, viimasena sega juurde vahukoor. Sega ühtlaseks, kalla ettevaatlikult jahtunud koogipõhjale ja pane vähemalt 2 tunniks sügavkülma. 

Sulata šokolaadinööbid (nt mikrolaineahjus). Kasta maasikad sulašokolaadi sisse, siis lase küpsetuspaberil taheneda. 

Tõsta kook tund aega enne serveerimist toatemperatuurile pehmenema. Kaunista šokolaadimaasikate, mündilehekeste ja hakitud Daim-šokolaadiga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR