100 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
1 sl siirupit
2 muna
1,5 dl nisujahu
1 dl kakaopulbrit
1,5 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
4 hakitud Daim šokolaadi (à 28 g)
Täidis:0,5 l värskeid maasikaid
2 dl tuhksuhkrut
5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
Peale:1 l ilusaid maasikaid
100 g meelepäraseid šokolaadinööpe
värskeid mündilehekesi
hakitud Daim šokolaadi
Kuumuta ahi 175°C.
Mikserda põhja jaoks toasoe pehme või, suhkur ja suhkrusiirup kohevaks. Klopi ükshaaval juurde munad.
Sega omavahel nisujahu, kakaopulber, vanillisuhkur, sool ja hakitud Daim, siis sega muna-võivahu hulka.
Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta tainas vormi, silu ühtlaskes. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 20 minutit.
Lase jahtuda.
Täidise jaoks leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees.
Püreesta maasikad saumikseriga püreeks. Mikserda munakollased tuhksuhkruga kohevaks heledaks vahuks. Vahusta rõõsk koor.
Soojenda umbes 0,5 dl maasikapüreed väikeses potis. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega ühekaupa sooja maasikapüree hulka, kuni need lahustuvad. Sega juurde ülejäänud maasikapüree.
Sega maasikapüree ettevaatlikult munakollasevahu hulka, viimasena sega juurde vahukoor. Sega ühtlaseks, kalla ettevaatlikult jahtunud koogipõhjale ja pane vähemalt 2 tunniks sügavkülma.
Sulata šokolaadinööbid (nt mikrolaineahjus). Kasta maasikad sulašokolaadi sisse, siis lase küpsetuspaberil taheneda.
Tõsta kook tund aega enne serveerimist toatemperatuurile pehmenema. Kaunista šokolaadimaasikate, mündilehekeste ja hakitud Daim-šokolaadiga.
Retsept siit.
Maasikatort Daimiga
Uhke suvine tort - Dajm-põhjal on maasikavahukiht, peqal šokolaadisse kastetud maasikad. Ideaalne suvisele pidulauale!