4-5 küpset virsikut
75 g suhkrut + veel 1-2 sl
175 ml + 3 sl Marsala veini või Amontillado šerrit või Vin Santot
6 suure muna kollast
Poolita virsikud, eemalda kivid. Siis koori virsikupoolikud ettevaatlikult. Lõika viiludeks.
Aseta virsikuviilud suurele praepannile, puista peale 1-2 sl suhkrut ning 3 sl Marsala veini. Kuumuta tugeval tulel 2-3 minutit, kuni virsikud on pehmenenud. Jaota 6 magustoidupokaali sisse.
Pane munakollased ja ülejäänud 75 g suhkrut kuumakindlasse kaussi ning vispelda elektrimikseriga 5 minutit, kuni vaht on hele ja kohev ja paks.
Tõsta kauss kergelt muliseva keeva vee vahele, nii et kausi põhi vett ei puutuks. Jätka mikserdamist kuuma vee kohal umbes 15 minutit, samal ajal nirista juurde ka ülejäänud dessertvein. Mahult peaks kreem kolmekordistuma, olema hele, vahune ja pehmetipuline.
Ära liialt kuumuta, sest siis läheb kreem tükki!
Jaota soe zabaglione-vaht virsikutele ja serveeri.
Retsept siit.
Virsiku Zabaglione
Tõeliselt suvine hõrgutis zabaglione-sõpradele. Mahlakad virsikud ja õhuline zabaglione. Marsala asemel võib kasutada ka Vin Santot või Amontillado šerrit.