Metssearaguu

Aeglaselt hautatud ulukiliharoog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 küüslauguküünt

praadimiseks õli

1 porgand

2 sellerivart

125 g tükeldatud peekonit (sea küljetükk)

500 g väikesteks tükkideks lõigatud metssealiha

1 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

1 loorberileht

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

4 dl vett

2 dl kuiva valget veini

1,5 dl piima

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

pappardelle vm makarone

riivitud parmesani juustu

maitserohelist

Valmistamine

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Hauta õlis umbes 5 minutit, kuni sibul pehmeneb. 

Koori porgand, lõika väikesteks kuubikuteks. Lõika sellerivarred viiludeks. Lõika seakülg väikesteks kuubikuteks. Lisa pannile ja prae koos sibulatega mõned minutid.

Lisa tükeldatud metssealiha, maitseained, tomatipüree ja vein. Maitsesta soolaga. Lisa nii palju vett, et liha oleks peaaegu kaetud. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel umbes tund aega, kuni liha on peaaegu pehme. 

Lisa potti piim ning lase veel pool tundi podiseda, kuni liha on täitsa pehme. Maitsesta soola-pipraga parajaks. 

Serveeri nt pappardelle pastaga, peale riivi parmesani. Maitserohelist võib ka lisada!

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks serveeri mõne sobivama lisandiga (nt kartulipuder)

Loe veel:

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (1/2014).

LISA KOMMENTAAR