200 g maasikaid
1 sl suhkrut
paar tilka Angostura Aromatic Bitters
Zabaglione:150 ml Pimm's No. 1
100 g suhkrut
Puhasta maasikad, tükelda ja pane kaussi. Puista peale suhkur ja paar tilka bitterit, lase 2-4 tundi maitsestuda.
Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks pehmenema.
Pane 3 sl Pimm'si väikesesse potti ja kuumuta. Pigista želatiinilehed kuivemaks, lahusta siis Pimm'si sees. Sega hoolega!
Kuumuta väikeses potis 4-5 cm vett keemiseni, siis keera tuli väiksemaks, nii et vesi tasakesti muliseb.
Pane poti kohale kuumakindel kauss, nii et kausi põhi vastu vett ei lähe.
Tõsta kauss tulelt, pane sinna munakollased ja suhkur. Mikserda elektrimikseriga umbes 3 minutit, kuni munakollased on heledad ja õhulised. Kalla juurde ülejäänud Pimm's ning vahusta veel minut aega.
Nüüd tõsta kauss uuesti kuuma vee koahle ja jätka mikserdamist, kuni munavaht on vähemalt kahekordistunud mahu poolest.
Tõtsta kauss tulelt, nirista juurde želatiinisegu ja mikserda veel minut aega.
Tõsta jääkuubikutega kaussi ja lase jahtuda u 10 minutit. Vispelda aeg-ajalt.
Vahusta rõõsk koor pehmetipuliseks vahuks, siis vispelda see jahtunud zabaglione hulka. Jaota 4 suure veiniklaasi või magustoidupokaali sisse, jättes 2-3 cm ruumi maasikate jaoks.
Kata nt toidukilega ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema.
Vahetult enne serveerimist jaota peale maasikad (koos tekkinud leemega).
Retsept siit.
Maasika & Pimm's zabaglione
Itaalia Zabaglione-magustoit Inglise võtmes.