Juurseller rosmariinivõiga

Serveeri tervelt küpsetatud juursellerit rosmariinivõiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem juurseller (u 400-500 g)

oliiviõli

soolahelbeid

Maitsevõi:

50 g võid

1 tl sidrunimahla

2 tl hakitud värsket või 1 tl kuivatatud rosmariini

soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. Pese juurseller hästi puhtaks, siis pintselda oliiviõliga. Aseta ahjuvormi ja küpseta 1-1,5 tundi, kuni see on täiesti küps. Kontrolli küpsust terava noaga - see peab kergesti läbi minema.

Valmista samal ajal rosmariinivõi - selleks sega kõik komponendid omavahel.  

Võta juurseller ahjust välja, lõika pealt kaas ära ja uurista lusikaga sisu välja. Serveeri välja uuristatud sisu koos rosmariinivõiga ning helbesoolaga. Alternatiiv: Lõika küpse juurseller sektoriteks, serveeri rosmariinivõiga. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR