300 g lühikesi kurke
1 sl gochugaru tšillipulbrit (u 8 g)
1 tl soola
1 tl suhkrut
2 sl riisiäädikat
1 tl kalakastet
1 riivitud küüslauguküüs (u 5 g)
3 sl röstitud seesami õli
1 sl röstitud seesamiseemneid (u 10 g)
Lõika kurgid 1 cm paksusteks viiludeks.
Sega kausis gochugaru, sool, suhkur ja kurgiviilud. Sega ja mudi puhaste käte abil umbes minut aega, kuni kurgid pehmenevad veidi ja värvuvad tšillipulbri abil punaseks
Pane sõelale, siis aseta sõel selle kausi kohale, kus Sa kurke segasid. Aseta kurkidele küpsetuspaberileht, sellele raskus. Lase 30-60 minutit tõmmata.
Samal ajal vispelda väikeses kausis riisiäädikas, kalakaste ja küüslauk. Vispelda vähehaaval juurde seesamiõli, kuni saad emulsiooni.
Kui kurgid on seisnud, siis eemalda pealt raskus. Pigista puhaste käte abil kurgid kuivemaks, siis pane kaussi, kus on salatikaste (eraldunud kurgivesi viska minema). Sega kastmega (u 30 sekundit).
Lisa seesamiseemned, sega. Jaota kaussidesse ja serveeri.
Retsept siit.
Korea marineeritud kurgisalat (oi muchim)
Vürtsikas kurgisalat Oi muchim (오이무침) kuulub nn banchan-tüüpi lisandite hulka.