Brisket on veise rinna alaosalt pärit tükk, mis teeb päris palju tööd ja mille valmistamiseks on parim viis seda madalal temperatuuril kaua hautada, kuni see pehmeneb.
Eemalda lihatükilt kelmed ja liigne rasv ettevaatlikult noaga.
Sega marinaadiained omavahel, määri segu lihale ja lase toatemperatuuril 1 tund maitsestuda.
Pane ahjuvormi, kalla peale viski ja kata fooliumiga. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 6 tundi, kuni liha on pehme ja kahvliga katsudes kergesti laiali laguneb.
Eemalda foolium, tõsta temperatuur 225 kraadini. Lase lihal veel umbes 15 minutit ahjus olla, et see pealt pruunistuks.
Siis võta ahjust välja ja lase 15-30 minutit rahuneda enne serveerimist.
Serveerimiseks võid liha kas viilutada või katki rebida, peale riputa soolahelbeid.
Viskibrisket
Brisket on veise rinna alaosalt pärit tükk, mis teeb päris palju tööd ja mille valmistamiseks on parim viis seda madalal temperatuuril kaua hautada, kuni see pehmeneb.