Viskibrisket

Brisket on veise rinna alaosalt pärit tükk, mis teeb päris palju tööd ja mille valmistamiseks on parim viis seda madalal temperatuuril kaua hautada, kuni see pehmeneb.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg veise rinnatükk (brisket)

2 dl viskit

Marinaad:

3 sl fariinsuhkrut

2 sl paprikapulbrit

1,5 sl kuivatatud tüümiani

1,5 sl kuivatatud punet

1 sl meresoola

1 sl purustatud musta pipart

1 sl uhmris peenestatud apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

4 purustatud küüslauguküünt

0,5 sl peenestatud vürtsköömneid

Valmistamine

Eemalda lihatükilt kelmed ja liigne rasv ettevaatlikult noaga. 

Sega marinaadiained omavahel, määri segu lihale ja lase toatemperatuuril 1 tund maitsestuda. 

Pane ahjuvormi, kalla peale viski ja kata fooliumiga. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 6 tundi, kuni liha on pehme ja kahvliga katsudes kergesti laiali laguneb.

Eemalda foolium, tõsta temperatuur 225 kraadini. Lase lihal veel umbes 15 minutit ahjus olla, et see pealt pruunistuks. 

Siis võta ahjust välja ja lase 15-30 minutit rahuneda enne serveerimist. 

Serveerimiseks võid liha kas viilutada või katki rebida, peale riputa soolahelbeid. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR