Rabarbritiramisu

Kui oled suur tiramisu-sõber, siis kevadsuvel saad teha hapuka rabarbrilisandiga versiooni.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

u 16 keelekese küpsist (Savoiardi)

kanget (magustatud või magustamata) kohvijooki

Rabarbrikompott:

500 g noori punaseid rabarbrivarsi

0,5 dl vett

2 sl vanillisuhkrut

100 g suhkrut

Kreem:

250 g toasooja pehmet mascarpone toorjuustu

400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 sl suhkrut

Peale:

kakaopulbrit

Valmistamine

Pese rabarbrivarred, nõruta ja lõika 2 cm juppideks. Pane potti, lisa vesi, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel u 10 minutit või kuni rabarber on pehme, aga mitte veel pudruks keenud. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. 

Võta kena sirgete servadega ja parajalt suur magustoidukauss.

Kreemi jaoks mikserda mascarpone ja suhkur pehmeks ja kreemjaks, siis mikserda vähehaaval juurde vahukoor. Mikserda, kuni saad parajalt paksu ja koheva vahu. 

Kasta Savoiardi küpsised hetkeks jahtunud kohvi sisse ja aseta vormi põhja üksteise kõrvale, nii et kogu põhi oleks kaetud. Jaota peale u pool rabarbrikompotist, selle peale u pool rmascarpone-kreemist.

Siis laota peale jälle kiht kohvisse kastetud Savoiardi-küpsiseid. Tõsta peale ülejäänud rabarbrikompott ja seejärel mascarpone-kreem. 

Kata magustoit pealt toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks või kuni järgmise päevani jahedasse/külmkappi maitsestuma. 

Enne serveerimist sõelu peale kakaopulbrit. Paku hea kohvi kõrvale. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui Savoiardi küpsiseid ei leia, siis võid kasutada valmis tordipõhja (lõika pooleks) või küpseta biskviitpõhi. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR