u 16 keelekese küpsist (Savoiardi)
kanget (magustatud või magustamata) kohvijooki
Rabarbrikompott:500 g noori punaseid rabarbrivarsi
0,5 dl vett
2 sl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
Kreem:250 g toasooja pehmet mascarpone toorjuustu
400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl suhkrut
Peale:Pese rabarbrivarred, nõruta ja lõika 2 cm juppideks. Pane potti, lisa vesi, suhkur ja vanillisuhkur. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel u 10 minutit või kuni rabarber on pehme, aga mitte veel pudruks keenud. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Võta kena sirgete servadega ja parajalt suur magustoidukauss.
Kreemi jaoks mikserda mascarpone ja suhkur pehmeks ja kreemjaks, siis mikserda vähehaaval juurde vahukoor. Mikserda, kuni saad parajalt paksu ja koheva vahu.
Kasta Savoiardi küpsised hetkeks jahtunud kohvi sisse ja aseta vormi põhja üksteise kõrvale, nii et kogu põhi oleks kaetud. Jaota peale u pool rabarbrikompotist, selle peale u pool rmascarpone-kreemist.
Siis laota peale jälle kiht kohvisse kastetud Savoiardi-küpsiseid. Tõsta peale ülejäänud rabarbrikompott ja seejärel mascarpone-kreem.
Kata magustoit pealt toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks või kuni järgmise päevani jahedasse/külmkappi maitsestuma.
Enne serveerimist sõelu peale kakaopulbrit. Paku hea kohvi kõrvale.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Rabarbritiramisu
Kui oled suur tiramisu-sõber, siis kevadsuvel saad teha hapuka rabarbrilisandiga versiooni.