Soolatud makrell

Hakka seda rooga valmistama 2 päeva enne serveerimist.

Kogus
eelroog neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1. etapp:

2 väiksemat värsket makrelli

30 g meresoolahelbeid

5 g suhkrut

2. etapp:

1 sl suhkrut

0,5 tl meresoolahelbeid

1 suur sibul

2 loorberilehte

1 väike porgand

1 tl musta terapipart

2 tl valgeveiniäädikat

Valmistamine

Lõika kalade pead ja sabad maha, roogi ja pese kalad või osta juba valmis roogitud kalad. Lõika kalad ristipidi koos luudega 5 cm pikkusteks juppideks. 

Pane kalad kinnisesse (plast)nõusse, lisa sool-suhkur ja keeruta, et kalad oleksid soola-suhkruga ühtlaselt kaetud. Kata kinni ja lase külmkapis 24 tundi soolduda. 

Järgmisel päeval pese sool kalalt maha. Patsuta kalatükid köögipaberiga kuivemaks ja pane kaussi. Lisa kõik ülejäänud komponendid ja rapuga segamini. Laota kalatükid hoolikalt pestud purki ja hoia järgmise päevani külmkapis. 

Retsept on Olia Herculese raamatust "Mamushka", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

 

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 30.07.2023 21:13

Väga maitsev, teen juba mitmendat korda.