Lõika kalade pead ja sabad maha, roogi ja pese kalad või osta juba valmis roogitud kalad. Lõika kalad ristipidi koos luudega 5 cm pikkusteks juppideks.
Pane kalad kinnisesse (plast)nõusse, lisa sool-suhkur ja keeruta, et kalad oleksid soola-suhkruga ühtlaselt kaetud. Kata kinni ja lase külmkapis 24 tundi soolduda.
Järgmisel päeval pese sool kalalt maha. Patsuta kalatükid köögipaberiga kuivemaks ja pane kaussi. Lisa kõik ülejäänud komponendid ja rapuga segamini. Laota kalatükid hoolikalt pestud purki ja hoia järgmise päevani külmkapis.
Retsept on Olia Herculese raamatust "Mamushka", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Soolatud makrell
Hakka seda rooga valmistama 2 päeva enne serveerimist.