Herilasepesad

Ukrainas kutsutakse selliseid saiakesi herilasepesadeks (Закарпатськi Колачi Осине Гніздо), mida need keerusaiad natuke ju ka meenutavad.

Kogus
15-20 saiakest
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g pehmet toasooja võid + vormi määrimiseks

2 sl suhkrut

näpuotsaga soola

1 tl vanilliekstrakti

15 g värsket pärmi

2 munakollast

250 ml käesooja piima

500 g nisujahu

100 g suhkrut

50 g hakitud pekanipähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180˚C (pöördõhuga 160˚C). Määri 24 cm läbimõõduga koogivorm võiga. 

Sega kausis pärm, 2 sl suhkrut sool ja vaniliekstrakt. Lase "käima", siis lisa munakollased ja sega pastaks. 

Lisa käesoe piim, siis sõelu juurde jahu ning sega pehmeks tainaks. 

Puista lauale jahu, siis sõtku sellel tainas kergelt läbi. Siis rulli tainas jahusel laual õhukeseks tainaplaadiks. 

Määri tainale pehme võid, siis puista peale suhkur ja seejärel hakitud pähklid.

Keera tainas laiemast servast rulli, nii et saad pika vorsti, lõika see 15-20 jupiks. 

Säti kõik rullid vormi, kusjuures rullid võivad olla erineva suurusega.

Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni saiad on läbi küpsenud. 

Retsept on Olia Herculese raamatust "Mamushka". 

LISA KOMMENTAAR